Sprekers

Bas Snippert

Sessie - Coachend leiderschap: Veiligheid als fundament voor positief leiderschap

Sessie - Coachend leiderschap: Veiligheid als fundament voor positief leiderschap

Onderzoekers op het gebied van effectieve teams – waaronder bij Google – benadrukken keer op keer dat van alle factoren psychologische veiligheid voorop staat: "Kan ik mezelf zijn én aan het collectief deelnemen? Kan ik risico's nemen zonder daarvoor berispt te worden?". Daarnaast spelen vertrouwen, duidelijkheid en zingeving ook een belangrijke rol. De leden van teams waarin dit soort eigenschappen sterk aanwezig zijn leveren de beste resultaten, zijn gelukkiger en voelen zich het meest tevreden over hun samenwerking. 

Echter, in veel teams en organisaties ontbreekt juist deze basisveiligheid, wat zich kenmerkt door chaotische of rigide teamdynamieken. Leidinggevenden spelen hierbij een doorslaggevende rol als facilitator en rolmodel van positieve eigenschappen zoals veiligheid. In deze workshop gaan we daarom kijken hoe je als leider een coachende houding kan aannemen waarmee veiligheid, vertrouwen en verbondenheid kan worden gefaciliteerd. We gebruiken hierbij een eenvoudig maar krachtig model dat direct toepasbaar is in jouw context als leidinggevende.

Bas Snippert, MSc, werkt als Stress Specialist en Integratief Leiderschapscoach met ondernemers, leiders en professionals binnen snel-groeiende bedrijven en organisaties. Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft Bas zijn vaardigheden en expertise opgebouwd tijdens het behalen van zijn academische diploma’s, ondernemerschap en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. Deze ervaringen combineert Bas met de nieuwste methodieken en inzichten uit de positieve psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap. Naast individuele coaching en counseling geeft Bas ook training en consultancy aan teams en organisaties op onderwerpen zoals stressbestendigheid, groepsdynamieken en positieve werkcultuur.


Terug naar het overzicht