Sprekers

Jacqueline Boerefijn

Sessie: Werken aan sociaal-emotioneel welbevinden in het onderwijs

Werken aan sociaal-emotioneel welbevinden in het onderwijs: rocketscience?

Volgens de adviesraad NPO moet het herstel sociaal emotioneel welbevinden van leerlingen voorrang krijgen. Maar hoe doe je dat nu: zorgen voor het sociaal-emotionele welbevinden van je leerlingen? Heb je er speciale lessen, interventies of een speciaal vak voor nodig? Nee hoor, het is geen rocketscience!
Iedereen in het onderwijs kan leren hoe hij ervoor kan zorgen dat leerlingen zich veiliger en prettiger voelen op school.
In deze workshop deelt Jacqueline Boerefijn praktische tips en oefeningen, die ze sinds 2006 verzameld heeft. Toen won ze een grote onderwijsprijs met Lessen in geluk en bestudeerde wat er in het kader van geluk/welbevinden op scholen internationaal al gedaan wordt en gedaan kan worden.

Jacqueline Boerefijn 

Jacqueline Boerefijn is bioloog en master Toegepaste positieve psychologie, initiatiefnemer van Lessen in geluk en Positief onderwijs en auteur van onder meer Opvoeden tot geluk en Gelukkig voor de klas. Ze is redacteur bij het Tijdschrift Positieve Psychologie. Als docent biologie was het vanaf het begin haar persoonlijke missie om leerlingen te helpen zich ontwikkelen richting een gezond en gelukkig leven, met een diploma als bonus, maar nooit andersom. Nu helpt ze ouders en docenten om toepassingen uit de positieve psychologie te gebruiken in opvoeding, onderwijs en werk. www.positiefonderwijs.nl

 


Terug naar het overzicht