Sprekers

Jochanan Eynikel

Keynote: Check-In - Van bullshitjobs naar vervullende jobs.

Check-In. Van bullshitjobs naar vervullende jobs.

Een op de drie werknemers vindt zijn werk compleet zinloos. Ze zitten in ‘bullshitbanen’ zoals de Amerikaanse antropoloog David Graeber ze benoemde. Toch hunkeren we met z'n allen – werkgevers, werknemers en consumenten – steeds meer naar purpose. Onze economie is op zoek naar betekenis. De vraag is hoe bedrijven daar een rol in kunnen spelen.
De weg naar een betekenisvolle economie loopt niet langs grote woorden of dure missieverklaringen, maar langs persoonlijke ervaringen. Zinvol werk vraagt een persoonlijke check-in bij het wat, wie en waarom van organisaties.
Vanuit onderzoek naar wat leven en werk zinvol maakt, reikt Jochanan Eynikel bouwstenen en enkele methodische stappen aan die organisaties kunnen helpen om hun zingevend kapitaal te versterken.

 

Jochanan Eynikel

Jochanan Eynikel is businessfilosoof in de denktank van het Belgische ondernemersforum ETION. Hij werkt er als schrijver en spreker op het raakvlak van ethiek, economie en zingeving. Van opleiding is Jochanan master in de Wijsbegeerte en de audiovisuele journalistiek.
In 2017 verscheen zijn eerste boek
Robot aan het Stuur over ethiek en technologie dat in Nederland de shortlist haalde van ‘Managementboek van het Jaar’. In maart 2020 verscheen zijn tweede boek Check-In over zingeving in werk en economie.
Jochanan is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland met keynotes voor onder meer TEDxBrussels, Gartner, Verbond van Verzekeraars, Vlerick Business School, KU Leuven, VRT, … Daarnaast begeleidt hij als ervaren facilitator teams en leiders in het vormgeven van een waardengedreven bedrijfscultuur.


Terug naar het overzicht