Sprekers

Jos Claessens

Sessie: Van inspiratie naar verantwoordelijkheid

Van inspiratie naar verantwoordelijkheid

Met bewust leiderschap maak je het verschil, als individu en zeker als manager of leider. Het gaat om het vuur, de passie, de missie of anders gezegd: de betekenis.
Het leiden van een team of organisatie begint met zelfkennis en het vermogen te verbinden: strategie met uitvoering, individu met organisatie, service met klanten, waarden met gedrag, hoofd met hart en uitdaging met vertrouwen. Wat inspireert en laat verantwoordelijkheid nemen? Hoe creƫer je draagvlak, neem je anderen mee in je verhaal en los je weerstand op? Je leert de bovenstroom met de onderstroom te verbinden en authentiek te zijn, als mens en als systeem.
Bewust leiderschap is niet alleen de eerste stap naar diversiteit en inclusie, maar ook naar zelfsturing en de participatiemaatschappij. Hoe bewuster de mensen, hoe bewuster de organisaties, en hoe bewuster en duurzamer de samenleving.
Voor iedereen die op een positieve manier wil leven en werken, resultaat- en mensgericht.

Jos Claessens

Jos Claessens is expert in strategie-uitvoering, verandering en leiderschap. Vanuit haar onderneming Result-is begeleidt ze klanten bij organisatie- en persoonsontwikkeling, strategische of operationele vraagstukken en verandertrajecten.
Als navigator ondersteunt Jos organisaties bij het bepalen en communiceren van hun strategie, maar ook bij het vasthouden of veranderen van de koers. Als coach leert ze mensen te vertrouwen op hun talent en leiderschap te tonen, zodat ze authentiek in het leven kunnen staan.
Met haar scherpe oog voor de bovenstroom en sterke antenne voor de onderstroom helpt Jos een verscheidenheid aan individuen en organisaties gewenst, duurzaam resultaat te behalen.
Jos Claessens is auteur van de business- en ontwikkelingsroman
Dagboek van bewust leiderschap en de managementkaarten Van inspiratie naar verantwoordelijkheid.


Terug naar het overzicht