Sprekers

Manon Bongers

Sessie: Hoe je anderen beter inschat en positief gedrag stimuleert

Hoe je anderen beter inschat en positief gedrag stimuleert  

Werken met mensen en begeleiden van mensen – uiteindelijk gaat het allemaal over gedrag. Om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Als je samenwerkt met mensen of hen coacht, begrijp je soms het gedrag van de ander niet. Er kan verwarring, miscommunicatie of demotivatie ontstaan.
Een psychologische gereedschapskist is een essentieel hulpmiddel in dit soort situaties.
We hebben allemaal sterke karaktereigenschappen, communicatie- en motivatievoorkeuren. Zo ook ineffectieve gedragspatronen. In deze workshop maak je kennis met een aantal gereedschappen waarmee je inzicht krijgt in verschillende persoonlijkheidstypen. Je leert het gedrag van jezelf en anderen beter begrijpen. Met de aangereikte kennis maak je een inschatting van de ander. Je bepaalt welke interventie je het beste kunt inzetten, om positief gedrag in de praktijk te stimuleren. En een optimale werksfeer te creëren.

Manon Bongers

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organisaties. Ze is trainer, coach, therapeut en auteur van de managementboeken Coachen vanuit de positieve psychologie, Psychologie voor managers en Dealen met je baas. Manon is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. 
Manon begeleidt individuele personen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën legt ze processen en patronen bloot. De positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad; de talenten en kwaliteiten van mensen vormen, samen met het doorbreken van storende ingesleten gedragspatronen, het uitgangspunt. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties. 
www.bongers-partners.nl


Terug naar het overzicht