Sprekers

Ronald Giphart

Keynote - 2 miljoen jaar leiderschap

Keynote - 2 miljoen jaar leiderschap

Ronald Giphart is de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij schrijft boeken, tv-series, staat op het podium en geeft ook nog eens lezingen. Onlangs werd het populairwetenschappelijke boek Mismatch (geschreven door Ronald en hoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt) vertaald naar het Engels: dit boek gaat over hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein.

In zijn lezing over leiderschap vertelt Ronald ons hoe de afgelopen twee miljoen jaar leiderschap is gevormd en wat we heden ten dage van leiders verlangen. Ronald liep 6 weken stage in de keuken van topkoks Jonnie Boer en Sergio Herman. Hij houdt zijn lezing over leiderschap dan ook graag aan de hand van koks.

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en werkte jarenlang als nachtportier in een ziekenhuis. Hij werd bekend door zijn debuutroman Ik ook van jou (bekroond met het Gouden Ezelsoor). Daarna publiceerde hij vele bestsellers, waaronder de romans Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Harem en Lieve. Inmiddels staat hij ook bekend als een van ’s lands beste kookschrijvers. Zijn culinaire stukken, die in dit boek zijn gebundeld, publiceerde hij in het culinaire tijdschrift Foodies en in het Algemeen Dagblad. Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd. Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire theatervoorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril, was in 2006 en 2007 te zien. In 2012 ging Giphart samen met Nico Dijkshoorn op tournee met de voorstelling Matennaaiers. Na het succes in 2016 is hij in 2018 weer samen met Bart Chabot in de Nederlandse theaters te zien.


Terug naar het overzicht