Sprekers

Suzanne Ekel & Harry Hummels

Sessie: De onderneming van de toekomst: tijd voor medemenselijkheid

De onderneming van de toekomst: tijd voor medemenselijkheid

De meesten van ons willen natuurlijk een werkplek creëren waarin iedereen zich thuis voelt en gewaardeerd wordt. Of nog beter: een onderneming waarin het goed gaat met alle mensen met wie je zaken doet. Met medewerkers, klanten, leveranciers, financiers, partners en de directe omgeving.Bij zulke ‘menswaardige organisaties’ is sprake van een bedrijfsvoering waaruit een commitment aan het welzijn van alle stakeholders spreekt. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze ambitie echt verankerd is in de bedrijfsvoering? Zodat teams zich ontwikkelen, talent zich aangetrokken voelt en de business gezond en wel groeit. En die inclusieve werkvloer of dat sociale inkoopbeleid standaard kost is. Zulk ‘medemenselijk ondernemen’ begint met luisteren. En eindigt met verantwoordelijkheid nemen voor wat je gehoord hebt. En dan weer van voren af aan. In deze sessie nemen Harry en Suzanne je mee in de theorie, inzichten en praktijkvoorbeelden en ga je geïnspireerd en met handelingsperspectief de deur uit.

Harry Hummels

is hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan Maastricht University en de academische grondlegger van het ‘Agape in Bedrijven’-gedachtengoed. Hij is bestuurslid van de Stichting Agape in Organisaties NL en werkte eerder bij Nyenrode, ING en SNS REAAL.

Suzanne Ekel

is programmamanager Menswaardige Economie bij de Goldschmeding Foundation; zij werkte eerder in het bedrijfsleven in verschillende leidinggevende functies en begeleidt ondernemers in hun persoonlijke leiderschap. Zij is bestuurslid van The Present, een ondernemersplatform dat kijkt naar wat wél kan op weg naar een menswaardige samenleving.

Harry en Suzanne werken samen in en aan een beweging naar ‘Medemenselijk Ondernemen’, waarin de Goldschmeding Foundation diverse projecten steunt.  

 


Terug naar het overzicht