Sprekers

Frederik Jaspers Faijer

Sessie: Mensen bewegen om fit en vitaal te leven

Mensen bewegen om fit en vitaal te leven

Beweging is de bron van een fit en vitaal leven. Maar hoe beweeg je als fysio- of ergotherapeut mensen om meer en gezond te bewegen? Hoe krijg je kinderen achter het beeldscherm vandaan, mensen met overgewicht aan het lopen of senioren van de standaard-turbostand op de e-bike?
Met positieve psychologie en oprechte interesse in de mens achter de klacht. Minder focus op zorg en ziekte, meer op gedrag en gezondheid. Dat betekent verder kijken dan de behandelbank of de oefenzaal en de blik naar buiten richten. De sociale omgeving van mensen is een veel sterkere motivator dan de individuele zorg- of hulpverlener. Het blijkt vaak makkelijker om een straat, wijk of dorp in beweging te krijgen dan een individuele inwoner. Door de samenwerking te zoeken met scholen, buurt- en sportverenigingen, gemeenten en andere partijen maken we gezond bewegen laagdrempelig en vooral ook leuker.
Positieve psychologie in de praktijk betekent betekent niet de klacht, maar de kracht van de mens centraal zetten. Dat is een andere benadering voor zowel de patiënt als de therapeut. En daar wordt iedereen beter van.

Frederik Jaspers Faijer

Frederik Jaspers Faijer is fysiotherapeut en maatschapslid van Top Health Groep, de overkoepelende organisatie van De Haere, Fyon en De Akker voor fysiotherapie, ergotherapie en gezond leven in Salland, Twente en Noord-Veluwe. De rol van ‘ambassadeur van Positieve Gezondheid’ is op zijn lijf geschreven; hij werkte al volgens deze benadering voordat het begrip ruim tien jaar geleden in Nederland werd geïntroduceerd en wordt regelmatig gevraagd als gastspreker bij congressen en symposia. Zijn volgende stip op de horizon: de gezamenlijke ontwikkeling van het toekomstige equivalent van het ziekenhuis - het Gezondheidshuis. www.tophealthgroep.nl


Terug naar het overzicht