Sprekers

Jacky van de Goor

Sessie: Zinvol leven en werken

Zinvol leven en werken: de kracht van verhalen

In de verhalen die we vertellen laten we zien wie zijn en wat er werkelijk toe doet. Ze verbinden ons niet alleen met onszelf, maar ook met elkaar: ze zijn de valuta van menselijk contact.
In deze workshop neemt Jacky van de Goor je mee in de belangrijkste bevindingen van haar promotieonderzoek naar zingeving en de kracht van verhalen. Ze vroeg daartoe honderden mensen om één herinnering uit hun hele leven te kiezen om mee te nemen naar de eeuwigheid. Ze onderzocht de werking van deze momenten, en ontwikkelde een narratieve interventie waarin mensen deze verhalen delen. Een interventie die leidt tot een diep doorleefde verbinding met persoonlijke bronnen van zingeving, én met de universele waarden en existentiële thema’s die we als mensen delen.

Ervaar zelf de kracht van het werken met verhalen in deze workshop! En leer hoe verhalen in jouw eigen werkpraktijk kunnen bijdragen aan betekenisvolle ontmoeting.

Jacky van de Goor

Dr. ir. Jacky van de Goor werkt als organisatiecoach, leiderschapstrainer, wetenschappelijk onderzoeker en auteur aan vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is verbonden aan Tilburg University en het Story Lab van de Universiteit Twente, waar zij promoveerde op een onderzoek naar zingeving en de kracht van verhalen. Daarnaast is zij al 25 jaar een bevlogen beoefenaar van improvisatietoneel, en geeft zij lezingen, workshops en gastcolleges. Haar praktijkervaring combineert ze met wetenschappelijke inzichten en speelse, prikkelende interventies. Jacky is auteur van diverse boeken, waaronder Je leven in één herinnering, Losbrekers voor meer plezier op het werk en Hartelijk georganiseerd. www.legende-advies.nl

 


Terug naar het overzicht