Sprekers

Jenny Blaauwbroek en Matthijs Steeneveld

Sessie: TEAMKRACHT met Prosocial

TEAMKRACHT met Prosocial: als team samenwerken vanuit gedeeld purpose

Het klassieke economische plaatje van de ‘tragedy of the commons’ zegt dat mensen vooral voor hun eigen gewin gaan. Nobelprijswinnares Elinor Ostrom toonde echter aan dat gemeenschappen en groepen prima in staat zijn om prosociaal samen te werken. De onderliggende principes zijn een bruikbaar en inspirerend handvat voor teams en groepen die elkaar willen versterken en constructief met uitdagingen en obstakels willen omgaan.

Prosocial helpt je de teamkracht te vergroten. Door een gezamenlijk purpose te bepalen bijvoorbeeld. Maar ook – geïnspireerd door Acceptatie & Commitment Training– door waardengericht te handelen en niet vast te lopen in tegenwerkend vermijdingsgedrag. Hierdoor krijgt het team de regie over het eigen handelen en dit versterkt het gevoel voor autonomie, zingeving en verbondenheid.

In deze workshop maak je kennis met het gedachtegoed en ga je praktisch aan de slag om te kijken hoe je dat in je eigen team, gemeenschap, leven kunt toepassen.

Jenny Blaauwbroek en Matthijs Steeneveld

Jenny Blaauwbroek is trainer, opleider en begeleider in ACT. Nadat ze de Prosocial-opleiding heeft gedaan heeft in als coach gewerkt bij Prosocial Institute van Paul Atkins. Jenny is de eerste Nederlandstalige Prosocial-opleiding gestart en ze begeleidt hiermee teams bij onder meer GGZ Drenthe en het UMCG. www.bamboe-act.nl

Matthijs Steeneveld is positief organisatiepsycholoog en werkt als trainer, adviseur, opleider en auteur. In 2021 volgde hij de eerste Nederlandse Prosocial-opleiding bij Jenny. Hij zet Prosocial in bij organisaties en teams om beter samen te werken, waarbij hij ook gebruikmaakt van inzichten en werkvormen uit de positieve psychologie en mindfulness. www.msteeneveld.nl

 


Terug naar het overzicht